Rekisteriseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on Ylivieskan Kotikutomo ky:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 22.03.2019.

Rekisterinpitäjä

Ylivieskan Kotikutomo ky (Y-tunnus: 0400101-9)
Rautatiekatu 6
84100 Ylivieska

Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla:
info@ylivieskankotikutomo.fi

Tietojen kerääminen ja käyttötarkoitus

Käyttäjästä voidaan kerätä seuraavia tietoja:

  • Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot
    • Tunnistamistiedot, kuten nimi
    • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
    • Maksutiedot, mukaan lukien luottosopimukset ja muut laskutustiedot
    • Asiakkaan suostumuksella sijaintitiedot, joita käytetään toimitusajan arviointiin
  • Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot
    • Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot
    • Toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite
    • Tuotearvostelut
    • Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
    • Tuotesuositus- ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet

Tunniste-, yhteys- ja maksutietojen antaminen on pakollista ostaessasi Ylivieskan Kotikutomo ky:n verkkokaupasta Internetin kautta.

Tietoja käytetään asiakkuuden ylläpitämiseen, tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin, verkkokaupan toiminnan ja palveluiden kehittämiseen, asiakaskokemuksen parantamiseen sekä väärinkäytösten estämiseen.

Tietoja käsitellään asiakkaan ja Ylivieskan Kotikutomo ky:n väliseen asiakassuhteeseen, sopimukseen, sivuston käyttöön, asiakkaan erilliseen nimenomaiseen suostumukseen tai lainsäädännön velvoitteisiin perustuen.

Tietojen säilytys ja suojaus

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi.

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille

Voimme luovuttaa joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille maksun käsittelyä varten sekä toimituksen takaamiseksi.

Käytämme luotettuja sopimuskumppaneita. Kaikkien kumppanien kanssa on sopimuksissa huomioitu EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun lainsäädännön asettamat vaatimukset.

Välitämme tietoja seuraaville kolmansille osapuolille: kuljetusliikkeelle (posti tai muu vastaava kuljetusmuoto), maksunvälittäjälle maksukortilla maksaessa, sekä verkkokaupassa tilattaessa, perintäyhtiölle (laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään).

Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille. Informoimme tietopyynnöistä aina myös asiakasta, jos se on lain puitteissa sallittua.

Tietojen tarkastaminen ja muut käyttäjän oikeudet

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle.

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle.

Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Evästeiden käyttö verkkokaupassa

Evästeet ovat päätelaitteen selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja. Evästeillä ja muilla tunnisteilla on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen. Käytämme näitä tekniikoita toimintojen toteuttamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen.

Verkkokauppa-sivustomme käyttää evästeitä mm. asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumisen ylläpitämiseen, toimitusaika-arvioihin ja ostoskorin toimintoihin. Näihin toimintoihin evästeiden käyttö ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista

Käytämme sekä ensimmäisen että kolmannen osapuolen evästeitä statistiikan ja käyttäjätietojen koottuun ja yksilöityyn keräämiseen analysoivilla työkaluilla sivustomme optimoimiseksi sekä tarjotaksemme sinulle asianmukaista markkinointimateriaalia.

Jotkin kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin sivuillamme näkyvistä palveluista, jotka eivät ole hallinnassamme. Niitä tarjoavat sosiaalisen median kanavat, kuten Facebook ja Youtube ja ne liittyvät käyttäjien mahdollisuuteen jakaa sisältöä tällä sivulla kunkin kuvakkeen osoittamalla tavalla.

Voit kytkeä evästeet pois päältä selaimesta, mutta huomioithan, että silloin et välttämättä pääse hyötymään verkkokaupan kaikista ominaisuuksista ja tilaaminen voi olla mahdotonta.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 9.12.2018 alkaen.

Verkkokauppa

Ylivieskan Kotikutomo ky
Rautatiekatu 6
84100 Ylivieska

08 420 323
info@ylivieskankotikutomo.fi
www.ylivieskankotikutomo.fi
0400101-9

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Yleistä

Pystymme usein lähettämään varastossa olevat tuotteet jo samana päivänä, mutta muuten viimeistään seuraavana arkipäivänä. Emme kuitenkaan pysty takaamaan toimitusaikaa kaikissa tapauksissa, joten mikäli tuotteiden saamisella on kiire, varmistathan toimitusajan asiakaspalvelustamme. Mikäli toimitusajoissa on normaalista poikkeavaa viivettä, esimerkiksi lomien vuoksi, ilmoitamme tästä verkkokaupan etusivulla.

Verkkokaupan tuotteet ovat saatavilla sekä verkkokaupassa että Ylivieskassa sijaitsevassa myymälässä. Verkkokaupan ja myymälän varasto on yhteinen, joten joskus voi käydä niin, että tuote on loppunut, koska se on myyty juuri myymälässä, vaikka se näkyykin edelleen verkkokaupassa tilattavana. Olemme tällaisessa tilanteessa yhteydessä teihin, jotta voimme tarjota joko korvaavia tuotteita tai peruuttaa tilauksen ja hyvittää maksun teille. 

Pyrimme kuvaamaan lankojen tuotekuvat siten, että kuvissa näkyvät värit vastaisivat mahdollisimman hyvin lankojen todellisia värejä. Värit ja sävyt saattavat kuitenkin vaihdella eri tietokoneiden näytöillä, ja joissakin lankatyypeissä sävy saattaa vaihdella vyyhtikohtaisesti (erityisesti käsinvärjätyt langat).

Pyrimme toimittamaan saman tilauksen kaikki langat samasta värierästä, mutta tämä ei ole aina mahdollista. Mikäli joudumme toimittamaan lankoja monesta erästä ja jos näiden välillä on huomattava ero, pyrimme ilmoittamaan tästä ennen tilauksen toimittamista, jotta voimme varmistaa lankojen sopivuuden työhönne. Pyydämme teitä lisäksi tarkistamaan lankojen erät tuotteiden saavuttua.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksaminen ja maksutavat

Maksupalveluna toimii Klarna Checkout, jonka kautta maksuvaihtoehtoina toimivat lasku, osamaksu, korttimaksu sekä verkkopankkimaksut.

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Klarna AB:n (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm) ehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt Ylivieskan Kotikutomo ky yleiset ehdot.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:

Ylivieskan Kotikutomo ky
Rautatiekatu 6
84100 Ylivieska

08 420 323
info@ylivieskankotikutomo.fi
www.ylivieskankotikutomo.fi
0400101-9

Toimitustavat ja -kulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Esitämme ostoskorissa arvion tulevista toimituskuluista ensisijaisen käytössä olevan toimitustavan mukaan. Tarkat toimituskulut näet valittuasi tilaukselle haluamasi maksu- ja toimitustavat. Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty.

Kotimaan toimitus on ilmainen, mikäli tilauksen loppusumma ylittää 60€. Ilmainen toimitus koskee vain edullisinta Postin, Matkahuollon ja DB Schenkerin toimitustapaa, eikä esimerkiksi kotiinkuljetusta.

Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen vaihtelevat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen. Poikkeukset toimitusaika-arvioihin on kerrottu, jos ostoskorissa on varastosta loppuneita tuotteita ja ilmoitamme myös mahdollisista viivästyksistä teille välittömästi tilaamisen jälkeen.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Palautusehdot

Peruuttamis- ja palautusoikeus

Teillä on oikeus peruuttaa tilaus ja palauttaa tilauksen tuotteita ilmoittamalla siitä meille viimeistään 14 päivän kuluttua tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta tai ladattavien tuotteiden kohdalla tilauksen vastaanottohetkestä. Voit palauttaa kaikki tilauksen tuotteet tai osan tuotteista, mutta voit tehdä vain yhden palautuksen tilausta kohden.

Palautusilmoitus tulee tehdä selkeästi esimerkiksi asiakapalvelumme sähköpostiin.

Palautuksen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne palauttamisoikeuden käytöstä ennen palautusajan päättymistä.

Palautusoikeus ei koske juuri teille räätälöityjä erikoistilauksia (esim. tilausloimet, langat tai värit joita ei normaalisti ole valikoimassa tai suuret määrät tiettyjä tuotteita, jotka meidän täytyy tilata erikseen tavaran toimittajalta.)

Palautuksen vaikutukset

Jos peruutatte tilauksen tai palautatte tuotteita, palautamme teille kaikki teiltä kyseisistä tuotteista saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olette valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua siitä kun olemme vastaanottaneet palautetut tuotteet tai olette osoittaneet, että olette lähettäneet tuotteet. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette alunperin käyttäneet tilauksen tekemisessä, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on vastattava palauttamisesta aiheutuvista kustannuksista. Näitä kustannuksia emme palauta teille. Pyydämme teitä säilyttämään kuitin palautuslähetyksestä, jotta voitte tarvittaessa osoittaa lähettäneenne tuotteet (esim. jos lähetys hukkuu matkalla).

Palautettavien tuotteiden on oltava alkuperäispakkauksessa, käyttämättömiä ja hyvin pakattuja takaisinlähetystä varten. Jos palautettua tuotetta on käytetty vastoin kuluttajansuojalaissa säädettyä huolenpitovelvollisuutta, on meillä oikeus periä arvonalennus aina tuotteen täyteen hintaan saakka.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa olethan ensisijaisesti yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme löytää ratkaisun ongelmaan. Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian tai viimeistään 14 päivän kuluessa asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelu

Autamme sinua mielellämme tilaukseesi liittyvissä kysymyksissä. Voit tavoittaa meidät joko sähköpostin tai puhelimen välityksellä.

Sähköposti: info@ylivieskankotikutomo.fi
Puhelimitse myymälän aukioloaikoina, puh. 08 420 323